ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

1. Az adatkezelő megnevezése 

Adatkezelő: BUREAU VERITAS MAGYARORSZÁG Kft. (a továbbiakban: Társaság) 

Székhely: 1117 Budapest, Budafoki út 56.

E-mail: budapest@hu.bureauveritas.com 

Telefon: +36 (1) 802-6900 

Fax: +36 (1) 206-1999 


2. Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok 

Az adatvédelmi tisztviselő-bejelentő rendszeren keresztül végzett adatkezelésekre vonatkozó jogszabály: Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (a továbbiakban: GDPR) 


3. A kapcsolat felvétel során megadott adatokhoz kapcsolódó adatkezelés 


3.1. Kapcsolat felvétel és Hírlevélküldés 


3.1.1. A kezelt adatok köre és az adatkezelés célja 


Név

A név a kapcsolatfelvételt kezdeményező, és hírlevélküldésre regisztráló felhasználónak az adatbázisban történő azonosításához azért szükséges, mivel a Társaság csak ügyfelei számára nyújt hírlevélküldő szolgáltatást. Ezen felül a Társaság és a bejelentő közötti kapcsolattartás célját szolgálja.

Beosztás

A beosztás a kapcsolatfelvételt kezdeményező, és hírlevélküldésre regisztráló felhasználónak az adatbázisban történő azonosításához azért szükséges, mivel a Társaság csak ügyfelei számára nyújt hírlevélküldő szolgáltatást.

Telefonszám

A telefonszám a kapcsolatfelvételt kezdeményező, és hírlevélküldésre regisztráló felhasználónak az adatbázisban történő azonosításához elengedhetetlenül szükséges. Ezen felül a Társaság és a bejelentő közötti kapcsolattartás célját szolgálja.

E-mail cím

Az e-mail cím a kapcsolatfelvételt kezdeményező, és hírlevélküldésre regisztráló felhasználónak az adatbázisban történő azonosításához elengedhetetlenül szükséges. Ezen felül a Társaság és a bejelentő közötti kapcsolattartás célját szolgálja.


A Társaság felhívja a figyelmet, hogy a fenti adatok megadása kötelező. Nem szükséges azonban, hogy az e-mail cím az érintett nevét tartalmazza, pl. info@cégnév.hu cím is megadható. Az érintett szabadon dönthet arról, hogy olyan létező e-mail címet ad-e meg, amely a kilétére utaló információt tartalmaz.


3.1.2. Az adatkezelés jogalapja 


Az adatkezelés jogalapja az üzenet küldése során megadott fenti adatok tekintetében az érintett hozzájárulása. 


3.1.3. Az adatkezelés időtartama 


A Társaság az üzenet küldése során megadott kapcsolattartási adatokat a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig kezeli. 



4. A rendszer által naplózott egyéb személyes adatok 


4.1. A kezelt adatok köre és az adatkezelés célja 


Személyes adat

Az adatkezelés célja

IP cím

A rendszerbe bejelentkező felhasználó eszközéhez az internetszolgáltató által kiosztott azonosító szám. A Társaság a rendszer informatikai biztonságának biztosítása céljából kezeli.

bejelentkezési időpont

A rendszerbe bejelentkező felhasználó bejelentkezésének időpontja. A Társaság a rendszer informatikai biztonságának biztosítása céljából kezeli.

böngésző és OP rendszer

Társaság a rendszer informatikai biztonságának biztosítása céljából kezeli.



4.2. Az adatkezelés jogalapja 


Az adatkezelés jogalapja a rendszerben kezelt adatok és a rendszer működését biztosító informatikai infrastruktúra biztonságának megóvásához fűződő jogos érdeke a Társaságnak. Az esetleges rosszindulatú, illetve visszaélésszerű használat kiszűrése, a megfelelő adat- és információbiztonsági intézkedések megtétele (pl. sérülékenység-, leterheltség vizsgálat), továbbá belső auditálási célok érdekében a fenti adatok naplózása elengedhetetlenül szükséges a rendszerben. A rendszer biztonságos működésének biztosításához fűződő jogos érdek arányban áll a belépésekhez kapcsolódón naplózott fenti személyes adatok kezelésével.


4.3. Az adatkezelés időtartama


A rendszer az itt megjelölt adatokat a keletkezésüktől számított 12 hónapig elektronikusan tárolja, majd azokat automatikusan törli. 


5. Az adatokhoz való hozzáférés és az adatbiztonsági intézkedések 


5.1. Az adatokhoz való hozzáférés és az adattovábbítás 


A személyes adatokhoz a Társaság kijelölt munkavállalói férhetnek hozzá a feladataik ellátása érdekében. A Társaság csak jogszabályban meghatározott módon és célból adja át az általa kezelt személyes adatokat.

 

5.2. Adatbiztonsági intézkedések 


A Társaság a bejelentésben megadott személyes adatokat a Társaság tárolja. A Társaság megfelelő informatikai, technikai és személyi intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy az általa kezelt személyes adatokat védje többek között a jogosulatlan hozzáférés ellen vagy azok jogosulatlan megváltoztatása ellen. 

6. Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok 


6.1. A tájékoztatás kéréshez való jog


Az érintett személy az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban tájékoztatást kérhet a Társaságtól arról, hogy milyen személyes adatait, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból, mennyi ideig kezeli, a Társaság kinek, mikor, milyen jogalap szerint, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait. 


6.2. A helyesbítéshez való jog 


Az érintett személy az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban kérheti, hogy a Társaság módosítsa valamely személyes adatát (például bármikor megváltoztathatja az e-mail címét vagy postai elérhetőségét). 


6.3. A törléshez való jog 


Az érintett személy az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban kérheti a Társaságtól a személyes adatainak a törlését. A törlési kérelmet a Társaság abban az esetben utasítja el, ha a Társaságot a személyes adatok további tárolására kötelezi. Ilyen eset például az, ha számviteli jogszabályok által előírt határidő nem telt le. 


6.4. A zároláshoz (adatkezelés korlátozásához) való jog 


Az érintett személy az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban kérheti, hogy a személyes adatait a Társaság zárolja (az adatkezelés korlátozott jellegének egyértelmű jelölésével és az egyéb adatoktól elkülönített kezelés biztosításával). A zárolás addig tart, amíg az érintett által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását. Az adat zárolását kérheti az érintett például abban az esetben, ha úgy gondolja, hogy a beadványát a Társaság jogellenesen kezelte, azonban az általa kezdeményezett hatósági vagy bírósági eljárás érdekében szükséges az, hogy a beadványt a Társaság ne törölje. Ebben az esetben a hatóság vagy a bíróság megkereséséig a Társaság tovább tárolja a személyes adatot (például az adott beadványt), ezt követően törli az adatokat. 


6.5. A tiltakozáshoz való jog 


Az érintett személy az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban tiltakozhat az adatkezelés ellen, ha a Társaság a személyes adatot pl. közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljából továbbítaná, felhasználná. 


7. Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetősége 


7.1. Bírósági eljárás kezdeményezése 


Az érintett, ha a személyes adatai kezelésének jogellenességét tapasztalja, polgári pert kezdeményezhet a Társaság ellen. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek).


7.2. NAIH eljárása


Az érintett, ha a személyes adatai kezelésének jogellenességét tapasztalja, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál online panaszt tehet. Az elérhető link: https://www.naih.hu/online-uegyinditas.html.

Személyes időpontot egyeztetni kedden és csütörtökön 9:00–12:00 és 13:00–16:00 óra között a következő telefonszámon lehet: +36 (1) 391-1400.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Hatóság a panaszokat csak abban az esetben vizsgálja ki, amennyiben az érintett a Hatóságnál tett bejelentését megelőzően már megkereste az adatkezelőt (Társaságunkat) panaszával kapcsolatban, és az nem vezetett eredményre.


Budapest, 2018. május 25.


  • ALGÉRIA
  • ANGOLA
  • ARGENTÍNA
  • Armenia
  • AUSZTRÁLIA
  • AUSZTRIA
  • AZERBAJDZSÁN
  • BAHAMA-SZIGETEK
  • BAHREIN
  • BANGLADES
  • BARBADOS
  • BELORUSSZIA
  • BELGIUM
  • BENIN
  • BERMUDA
  • BOLÍVIA
  • BOSNIA AND HERZEGOVINA
  • BOTSWANA
  • BRAZÍLIA
  • BRUNEI
  • BULGÁRIA
  • BURKINA-FASO
  • BURUNDI
  • KAMBODZSA
  • KAMERUN
  • KANADA
  • ZÖLD-FOKI SZIGETEK
  • KÖZÉP-AFRIKAI KÖZTÁRSASÁG
  • CSÁD
  • CHILE
  • KÍNA
  • KOLUMBIA
  • KONGÓ
  • KONGÓI DEMOKRATIKUS KÖZTÁRSASÁG
  • COSTA RICA
  • ELEFÁNTCSONTPART
  • HORVÁTORSZÁG
  • KUBA
  • CURACAO
  • CSEHORSZÁG
  • DÁNIA
  • DZSIBUTI
  • DOMINIKAI KÖZTÁRSASÁG
  • ECUADOR
  • EGYIPTOM
  • EL SALVADOR
  • EGYENLÍTŐI GUINEA
  • ERITREA
  • ÉSZTORSZÁG
  • ETIÓPIA
  • FIDZSI-SZIGETEK
  • FINNORSZÁG
  • FRANCIAORSZÁG
  • FRANCIA NYUGAT-INDIA
  • GABON
  • GRÚZIA
  • NÉMETORSZÁG
  • GHÁNA
  • GIBRALTÁR
  • GÖRÖGORSZÁG
  • GRÖNLAND
  • GUATEMALA
  • GUINEA
  • GUINEA BISSAU
  • HONDURAS
  • MAGYARORSZÁG
  • IZLAND
  • INDIA
  • INDONÉZIA
  • IRAK
  • IZRAEL
  • OLASZORSZÁG
  • JAPÁN
  • JORDÁNIA
  • KAZAHSZTÁN
  • KENYA
  • KOREA (DÉL)
  • KUVAIT
  • LETTORSZÁG
  • LIBANON
  • LIBÉRIA
  • LÍBIA
  • LITVÁNIA
  • LUXEMBURG
  • MADAGASZKÁR
  • MALAWI
  • MALAJZIA
  • MALI
  • MÁLTA
  • MAURITÁNIA
  • MEXIKÓ
  • MONTENEGRÓ
  • MAROKKÓ
  • MOZAMBIK
  • Myanmar
  • NAMÍBIA
  • HOLLANDIA
  • HOLLAND ANTILLÁK
  • ÚJ-ZÉLAND
  • NICARAGUA
  • NIGER
  • NIGÉRIA
  • NORVÉGIA
  • OMÁN
  • PAKISZTÁN
  • PANAMA
  • PARAGUAY
  • PERU
  • FÜLÖP-SZIGETEK
  • LENGYELORSZÁG
  • PORTUGÁLIA
  • PUERTO RICO
  • KATAR
  • ROMÁNIA
  • OROSZORSZÁG
  • RUANDA
  • SAINT- PIERRE & MIQUELON
  • SZAÚD-ARÁBIA
  • SZENEGÁL
  • SZERBIA
  • SEYCHELLES
  • SIERRA LEONE
  • SZINGAPÚR
  • SZLOVÁKIA
  • SZLOVÉNIA
  • SZOMÁLIA
  • DÉL-AFRIKAI KÖZTÁRSASÁG
  • SPANYOLORSZÁG
  • SRI LANKA
  • SURINAME
  • SVÉDORSZÁG
  • SVÁJC
  • SZÍRIA
  • TAJVAN
  • TANZÁNIA
  • THAIFÖLD
  • TOGO
  • TRINIDAD & TOBAGO
  • TUNÉZIA
  • TÖRÖKORSZÁG
  • TÜRKMENISZTÁN
  • UGANDA
  • UKRAJNA
  • EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK
  • EGYESÜLT KIRÁLYSÁG
  • AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK
  • URUGUAY
  • ÜZBEGISZTÁN
  • VENEZUELA
  • VIETNAM
  • JEMEN
  • ZAMBIA
  • ZIMBABWE
  • Egyéb weboldal
  • AFRIKA
  • NEMZETKÖZI WEBOLDAL
  • KÖZEL-KELET
  • DÉLKELET-ÁZSIA
Iparág, eszköz, és/vagy szolgáltatás kiválasztása
Iparágak

Eszközok

Szolgáltatások