ISO 17100 hand 2

ISO 17100

Fordítási szolgáltatások tanúsítása

AZ ÖN KIHÍVÁSAI

A fordítási szolgáltatások minőségét nehéz objektíven meghatározni, azonban a fordító cégek növekvő száma mégis szükségessé tette egy egységes követelményrendszer kialakítását. A szabvány összegyűjti és rendszerezi a szektorban alkalmazott legjobb gyakorlatokat, a szolgáltatás egész folyamatát lefedve. A szabvány alkalmazásának célja, hogy minőségi munka kerüljön ki a fordítási szolgáltatóktól, amely az ügyfél elégedettségére szolgál.

Milyen követelményeknek kell megfelelni az ISO 17100 tanúsítvány megszerzéséhez?

A tanúsító audit jó eredményének, a tanúsítvány megszerzésének főbb feltételei többek között:

  • Megfelelő írásos eljárás a fordítási projektekhez szükséges jártasságú és képesítésű személyek kiválasztására. Annak biztosítása, hogy szakmai kompetenciáik folyamatosan fejlesztés alatt állnak.
  • Technikai erőforrások biztosítása: ide tartoznak a fordítási projektek megfelelő szintű elvégzéséhez, valamint a dokumentumok és az adatok biztonságos és bizalmas kezeléséhez, tárolásához, visszakereséséhez, archiválásához és megsemmisítéséhez szükséges berendezések.
  • Dokumentált minőségellenőrzési rendszer alkalmazása.
  • Dokumentált eljárás a teljes fordítási projekt kezelésére, ellenőrzésére. A rendszer fontos része a folyamatos fejlesztés, ezért kisebb eltérések esetén is megajánlható a tanúsítvány.

VÁLASZUNK

Az ISO 17100 európai szabvány célja a minőségi fordítási szolgáltatásokra vonatkozó követelmények meghatározása. Érvényes magára a fordítási folyamatra és minden kapcsolódó, a szolgáltatáshoz tartozó tevékenységre, beleértve a minőségbiztosítást és a nyomonkövethetőséget is. Tolmácsolásra nem vonatkozik.

A fordítási szolgáltatás következő területeit fedi le:

  • emberi erőforrások
  • szakmai felkészültség
  • technikai erőforrások
  • minőségirányítási rendszer
  • kapcsolattartás az ügyféllel: ajánlatadás, szerződés, kapott információk kezelése - eljárások, a fordítási projekt irányítása, ellenőrzése.

MIÉRT A BUREAU VERITAS?

Auditoraink minden országban arra törekszenek, hogy minél jobban megértsék partnereink igényeit és szoros munkakapcsolatot alakítsanak ki velük. Világszerte már több mint 100 000 tanúsított ügyfelünk a szabványok széles skáláját fedi le. Helyi auditorral és tanúsítási tapasztalattal rendelkezünk az ISO 17100 tanúsítás tekintetében is, melyet idő- és költséghatékony módon végzünk az ISO 9001 tanúsítással együtt.

Mely kapcsolódó szolgáltatásokat lehet igénybe venni?

Fordítási szolgáltatások tanúsítása esetén az ISO 9001 minőségirányítási rendszer alkalmazása kötelező, ugyanakkor kitűnő alapot ad az ISO 17100-nak, a két rendszer együttesen erősíti egymást. Az ISO 27001 információbiztonsági irányítási rendszer bevezetése további garancia az ügyfeleknek, hogy adataik és dokumentumaik biztonságban vannak. A Bureau Veritas a fenti ISO szabványokra is vállal tanúsítást. Együttes alkalmazásuk esetén a tanúsítás is egyszerre történik, mely idő- és pénzmegtakarítás ügyfeleink számára.

 

Kérjen ajánlatot

Tovább