PEFC_forest

PEFC™ tanúsítás

Fenntartható erdőgazdálkodás tanúsítása

AZ ÖN KIHÍVÁSAI

A fenntartható erdőgazdálkodás biztosítása elengedhetetlen a természeti erőforrások fokozott védelméhez, a biodiverzitás és az élőhelyek megőrzéséhez, a megújuló nyersanyagforrások biztosításához. A felelős fogyasztói magatartás elterjedése miatt egyre keresettebbek a tanúsított, fenntartható erdőgazdálkodásból származó fa-és papíripari termékek.

A PEFC™ (Programme for the Endorsement of Forest Certification – Program az erdőtanúsítás elősegítésére) egy olyan nonprofit szervezet, amely a fenntartható erdőgazdálkodás tanúsítását támogatja világszerte, és globálisan az egyik legnagyobb lefedettségű ilyen szervezet.

VÁLASZUNK

Mit jelent a PEFC™ tanúsítás?

A PEFC™ tanúsítás igazolja, hogy a teljes ellátási láncon nyomonkövethető módon biztosított a fenntartható kitermelés és előállítás fa- és papíripari termékekre vonatkozóan.

A PEFC™ kétféle típusú tanúsítást jelent:

- az erdőgazdálkodási tanúsítványt a természetes vagy telepített erdőket művelő vállalatok számára dolgozták ki;

- a felügyeleti lánc (Chain Of Custody, CoC) tanúsítvány a fa alapanyagú termékeket használó vállalatok számára készült (pl. bútorgyártók, kiadók, cellulózgyártók, és minden faipari terméket előállító vállalat), hogy igazolni tudják a faanyag származásának nyomon követhető­ségét. Ugyanakkor az erdőfenntartó vállalatoknak ezt a típusú tanúsítványt is meg kell szerezniük, hogy termékeiket értékesíteni tudják.

 Melyek a tanúsítás fő előnyei?

  • Jobb piaci hozzáférés biztosítása a PEFC™ megkülönböztető védjeggyel és tanúsítással
  • Növekvő bizalom a fogyasztók részéről
  • Az erdők védelme
  • A márka arculatának javítása

MIÉRT A BUREAU VERITAS?

Szakértelem 

A Bureau Veritas az egyik legszélesebb körben elismert tanúsító testület, több mint 30 nemzetközi akkreditációval rendelkezik.

Elismertség 

Rendelkezünk FSC®A000504és PEFC™ akkreditációval az erdőgazdálkodási szabványok tanúsítása terén.

Hálózat 

140 országban vagyunk jelen, amely komoly nemzetközi tapasztalatot jelent, és lehetővé teszi multinacionális ügyfeleink számára a velünk való együttműködést valamennyi képviseletüknél.

Üzleti szempontok ismerete 

A Bureau Veritas globális erdőipari szolgáltatá­sait egy magasan képzett auditori csapat nyújtja. A csapatban részt vesznek erdőművelési és műszaki szakemberek is, akik ismerik az  erdőgazdálkodással kapcsolatos összetett jellegű környezetvédelmi, társadalmi és műszaki kérdéseket.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

  • Hogyan tudom a tanúsítás tényét a reklámanyagokon megjeleníteni?
    A PEFC™ tanúsítvány birtokosainak jogukban áll használni a nemzetközi védjegyeket és feltüntetni azokat reklámanyagaikon, mellyel jól láthatóan jelezhetik az erdészeti szabványok követelményeinek magas szintű teljesítését.
  • Miért érdemes PEFC™ tanúsítást kérni?
    A PEFC™ tanúsítás elsősorban egy erdőgazdálkodási minőséget értékelő vagy fa alapanyagú termékeket nyomon követő rendszer. A cég fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségét is bizonyítja, versenyelőnyhöz juttatja a céget, és végül javítja a cég elismertségét.

 

Kérjen ajánlatot

Tovább