FSC tree

FSC® Tanúsítás

A helyes erdőgazdálkodási gyakorlat biztosítása

AZ ÖN KIHÍVÁSAI

A fogyasztók, vállalatok és állami hatóságok egyre több garanciát kérnek arra, hogy a kivágott fák, a papír és fa alapanyagú termékek megfelelően kezelt forrásokból származnak. A Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa (FSC®A000504, Forest Stewardship Council®) által kidolgozott tanúsítási rendszer lehetővé teszi annak megállapítását, hogy a vizsgált fa alapanyagú termékek felelősen kezelt erdőkből és gazdaságokból származnak-e. Ez a rendszer megköveteli a fenntartható fejlődés és a folyamatos fejlesztés alapelveinek alkalmazását az erdőgazdálkodásban és a nyomon követhetőség biztosítását a tanúsított erdőkből származó fákat felhasználó kereskedelmi és feldolgozó cégeknél.

VÁLASZUNK

Mit jelent az FSC® tanúsítás? 

A Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa (FSC®) egy független civil szervezet, amelyet 1993-ban 25 országból származó, különböző környezetvédelmi civil szervezetek, faipari termékekkel kereskedő szervezetek, erdőgazdálkodók, magánemberek és tanúsító szervezetek hoztak létre. Ez az egyetlen nemzetközi szinten elismert, erdőgazdálkodási tanúsításokat támogató csoport.

FSC licence code logo

Az FSC ® két megoldáson alapul

 • az erdőgazdálkodási tanúsítványt a természetes vagy telepített erdőket művelő vállalatok számára dolgozták ki, de a beszállítói láncba tartozó partnerek is megszerezhetik;
 • a felügyeleti lánc (Chain Of Custody, CoC) tanúsítványt a fa alapanyagú termékeket használó vállalatok számára dolgozták ki (pl. bútorgyártók, kiadók, cellulózgyártók, és minden faipari terméket előállító vállalat), hogy igazolni tudják a faanyag származásának nyomon követhetőségét. 

Melyek a tanúsítás fő előnyei? 

 • Növekvő bizalom a fogyasztók részéről
 • Jobb piaci hozzáférés biztosítása az FSC® megkülönböztető védjeggyel és tanúsítással
 • Az erdők védelme
 • A márka arculatának javítása

Módszerünk

FSC® tanúsítási szolgáltatásainkat a Bureau Veritas Certification Holding SAS együttműködésével nyújtjuk az Önök számára.

A tipikus tanúsítási folyamat az alábbi főbb lépésekből áll:

 • A tanúsítás alkalmazási területének meg-határozása;
 • Elő-audit (opcionális): hiányelemzés és az aktuális állapot felmérése a szabvány követelményeivel összehasonlítva;
 • Tanúsító audit és tanúsítvány kibocsátása;
 • Felügyeleti audit a folyamatos fejlesztés követése érdekében;
 • Öt évvel később újratanúsítás egy teljes körű audittal;
 • A cég minden audit után kap egy lényegre törő és átfogó jelentést, amely lehetővé teszi a minőségirányítási teljesítmény folyamatos fejlesztését.

MIÉRT A BUREAU VERITAS?

Szakértelem 

A Bureau Veritas az egyik legszélesebb körben elismert tanúsító testület, több mint 30 nemzetközi akkreditációval rendelkezik. 

Elismertség 

Rendelkezünk FSC® és PEFC™ akkreditációval (PEFC™: Program for Endorsement of Forest Certification Schemes - Erdészeti tanúsítási rendszerek elfogadását célzó program) az erdőgazdálkodási szabványok tanúsítása terén. 

Hálózat

140 országban vagyunk jelen, amely komoly nemzetközi tapasztalatot jelent, és lehetővé teszi multinacionális ügyfeleink számára a velünk való együttműködést valamennyi képviseletüknél. 

Üzleti szempontok ismerete 

A Bureau Veritas globális erdőipari szolgáltatásait egy magasan képzett auditori csapat nyújtja. A csapatban részt vesznek erdőművelési és műszaki szakemberek is, akik ismerik az erdőgazdálkodással kapcsolatos összetett jellegű környezetvédelmi, társadalmi és műszaki kérdéseket.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 • Hogyan tudom a tanúsítás tényét a reklámanyagokon megjeleníteni?

Az FSC® tanúsítvány birtokosainak jogukban áll használni a nemzetközi védjegyeket és feltüntetni azokat reklámanyagaikon, amivel a beszállítói láncukba tartozó partnereknek jól láthatóan jelezhetik az erdészeti szabványok követelményeinek magas szintű teljesítését.

 • Miért érdemes FSC® tanúsítást kérni?

Az FSC® tanúsítás elsősorban egy erdőgazdálkodási minőséget értékelő vagy fa alapanyagú termékeket nyomon követő rendszer. A cég fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségét is bizonyítja, versenyelőnyhöz juttatja a céget, és végül javítja a cég elismertségét.


További hasznos információkért látogasson el az FSC® központi honlapjára:

https://info.fsc.org/

Az FSC® dokumentum központ az alábbi linken érhető el:

https://fsc.org/en/document-centre

A Bureau Veritas Certification honlapján további információkat talál FSC®  szolgáltatásunkról:

https://certification.bureauveritas.com/wood-scheme-certification-documents-and-standards


 

FELELŐS ERDŐGAZDÁLKODÁS TANÚSÍTÁSI PANASZOK KEZELÉSE

A panaszkezelési folyamat nélkülözhetetlen részét képezi az ügyfeleink igényeinek kielégítéséről, valamint ezen igényekre való azonnali válaszadásról szóló ügyfélkapcsolati filozófiánknak. Küldetésünk nem csupán ügyfeleink igényeinek kielégítése, hanem a hozzáadott érték biztosításának középpontba helyezése is, a folyamatos minőségi szolgáltatás és a fejlődési lehetőségek keresése valamennyi folyamatunkban. 
Magától értetődik, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a panaszok kezelésére. Éppen ezért életbe léptettünk egy rendszert, mely megkönnyíti az ügyfélpanaszok benyújtását annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban megválaszolhassuk a beadványokat. Mivel ilyen hangsúlyosan kezeljük a vevői megelégedettséget, valamint fontos számunkra, hogy a lehető leggyorsabban megoldást találjunk bármely felmerülő panaszra, ezért ezt a folyamatot szolgáltatásaink fejlesztésének kitűnő eszközeként használhatjuk.

Amennyiben Ön bármely okból elégedetlen a Bureau Veritas Certification szolgáltatásával, vagy egy Bureau Veritas Certification által tanúsított társaság szolgáltatásával, úgy tisztelettel kérjük, intézze panaszát egyenesen a Bureau Veritas Certification-höz, így lehetőséget biztosít számunkra, hogy gyorsan célba juttassuk panaszát társaságunkon belül. 

Hogyan nyújtson be panaszt?

Panaszát a Bureau Veritas Certification honlapján nyújthatja be, ahol az online formanyomtatvány angol nyelven érhető el. Kattintson az „easy-to-use online form” linkre, panasza így közvetlenül a Bureau Veritas Certification Felelős Erdőgazdálkodás Technikai Osztályához kerül.

Bővebb tájékoztatás a Panaszkezelésről

Bővebb tájékoztatást talál a Felelős Erdőgazdálkodás tanúsítással kapcsolatos ügyfélpanasz-kezelésről szóló irányelvben, mely a Bureau Veritas Certification Fellebbezési Folyamatáról is tartalmaz információt.
Ez a dokumentum részletezi a panaszkezelési eljárásunkat és a panaszok nyomon követését.

Kérjen ajánlatot

Tovább