Okos gabonaszonda

Okos Gabonaszonda

Az aflatoxin-fertőzés tárolás alatti továbbterjedésére, a terményminőség megőrzésére és a károk enyhítésére kínálunk könnyen alkalmazható technológiai megoldást!

A raktári készletek minőségének folyamatos ellenőrzésére megoldást nyújt az Okos Gabonaszonda. A műszer egy vezeték nélküli szenzoregység, ami folyamatosan figyeli a gabona állapotát és ha szükséges, riasztást ad. Az okos eszköz segítségével így csekély idő- és energiaráfordítással lehetőség van folyamatosan monitorozni a termény egészségi állapotát.

Az Okos Gabonaszonda garantálja a gabonatárolók (termények) 24 órás felügyeletét, 100%-ban vezeték nélküli és karbantartásmentes technológiát jelent. Akár 5 éven át működik egyetlen akkumulátorral, tartós rozsdamentes acél kivitelben készül, több hőmérséklet- és páratartalommérést végez szondánként. Használata és telepítése egyszerű, a tárolt információkat bárhonnan elérhetik használata során.

A mérhető károsító tényezők:
•    kártevők szaporodása;
•    gombás fertőzések, toxinszint emelkedés;
•    csírázás;
•    összetapadás.


Az Okos Gabonaszonda felépítését tekintve egy 3 m hosszú rozsdamentes acél eszköz, melynek 4 db szenzora méri a hőmérsékletet, egy másik szenzora pedig a páratartalmat. Elmozdulásérzékelővel felszerelt, és óránkénti jeladást generál 0–24 órán keresztül, minden egyes nap. Az adatokat felhőben kezeli, grafikus kijelzéssel. A tárolt adatok lekérdezhetőek bármilyen időintervallumra.

Az eszköz használatának előnyei:
•    Csökkenthető a minőségi veszteség 
Csökkentehető az áru állapotának romlásából adódó minőségi veszteség. 
•    Csökkenthető a tárolási veszteség
A tárolás alatt jelentkező minőségvesztés következtében a termény egy része használhatatlanná válik. A folyamatos megfigyelés segítségével ez az arány egyszerűen csökkenthető.
•    Energiahatékonyabb és (környezet¬barátabb) beavatkozás
Az adatok segítségével időben észlelhetők a káros elváltozások, így a beavatkozás jóval hatékonyabbá válik amivel minimalizálható a vegyszeres beavatkozás. A kitárolás/elszállítás is jobban tervezhető.
•    Nyomokövethetőség biztosítása
Elkerülhetőek az áru engedély nélküli áttárolása másik raktárba és az árukeveredés.

Szeretné kipróbálni az Okos Gabonaszondát?

KERESSEN BENNÜNKET KÖZVETLENÜL ELÉRHETŐSÉGEINKEN!

Azari Péter, mezőgazdasági üzletágvezető
+36 30 894 4848   
peter.azari@bureauveritas.com,  agro.food@bureauveritas.com
Írjon nekünk közvetlenül!