HACCP rendszergazda tanfolyam
Célok
A tanfolyam elvégzése után a résztvevők eredményesen közreműködhetnek az élelmiszerbiztonsági rendszerek kialakításában, bevezetésében és fenntartásában. A törvényi szabályozás a HACCP eljárást tekinti az élelmiszer –biztonság - szavatolás szigorú módszerének, alkalmazása az élelmiszergyártók, - kereskedők és a vendéglátó-ipari egységek számára kötelező.
Kinek ajánljuk?
Az élelmiszerbiztonsági rendszer koordinátorai, a HACCP csoport tagjai, ill. a HACCP rendszert működtető dolgozók számára egyaránt ajánlott.
Előfeltételek
HACCP, élelmiszerbiztonsági alapismeret és gyakorlat előny.
Tematika
• Codex iránymutatás alkalmazása a HACCP rendszer kialakításában
• Definíciók
• HACCP alapelvek
• HACCP rendszer kialakítása
- Folyamatábra készítése,
- PRP-k és szabályozó intézkedések alkalmazása,
- Veszélyek értékelése,
- Döntési fa használata,
- CCP-k és oPRP-k felügyeleti, javító és helyesbítő tevékenységei,
- Validálás és verifikálás módszerei,
• HACCP dokumentáció elemei
• Esettanulmányok
A résztvevők értékelése
A résztvevők teljesítményének folyamatos értékelése elméleti és gyakorlati szempontok alapján. A tanfolyamon vizsga nincs
Időtartam
1 napos tanfolyam
Ár: 45 000 Ft + Áfa/fő
Nyílt képzési időpontok: szeptember 21., november 23.
Gyakorlati tudnivalók: TANFOLYAM NAPTÁR és ONLINE JELENTKEZÉSI LAP