Allergén menedzsment tanfolyam
Az allergének felülvizsgálata és kezelésének módszerei az élelmiszergyártásban.
Képzés célja
A képzés célja, hogy bemutassa, hogyan kell megközelíteni, javítani és felülvizsgálni az allergén ellenőrzés és kezelés programját, a legjobb gyakorlat bemutatása a megelőző ellenőrzésére vonatkozóan az élelmiszerbiztonsági szakemberek támogatása érdekében. A résztvevők kézzel fogható tudást szereznek arról, hogy hogyan kell felépíteni egy erős allergén ellenőrzési tervet.
Kinek ajánljuk
Minőségügyi, élelmiszerbiztonsági vezetőknek és munkatársaknak. (Gyártásban/termelésben dolgozó vezetőknek, higiéniai vezetőknek, higiénikusoknak, takarításért felelős vezetőknek és dolgozóknak.)
Előfeltételek
Élelmiszeripari ismeretek és gyakorlat előnyt jelent.
Tematika
- Mi az élelmiszer allergia? Mik a tünetek?
- Mik a legfontosabb allergén anyagok és élelmiszerek?
- Legfontosabb allergén kezelés gyakorlati lépések.
- Allergén HACCP elemzés, kockázat elemzés.
- Allergének szabályozása.
- Gyártás allergén felügyelete.
- Allergén takarítás és validálási módszerei.
- Allergén mérés-analitikai technikák.
- Jogszabályok
- Jelölés
A résztvevők értékelése
A résztvevők teljesítményének folyamatos értékelése elméleti és gyakorlati szempontok alapján. A tanfolyamon vizsga nincs.
Időtartam
4 óra
Képzési időpont érdeklődés alapján egyeztethető.
Gyakorlati tudnivalók: TANFOLYAM NAPTÁR és ONLINE JELENTKEZÉSI LAP