HACCP élelmiszerbiztonsági alapismeretek tanfolyam
Célok
A tanfolyam elvégzése után a résztvevők eredményesen közreműködhetnek az élelmiszerbiztonsági rendszerek kialakításában, bevezetésében és fenntartásában. A törvényi szabályozás a HACCP eljárást tekinti az élelmiszer - biztonság-szavatolás szigorú módszerének, alkalmazása az élelmiszergyártók, - kereskedők és a vendéglátó-ipari egységek számára kötelező.
Kinek ajánljuk?
Azoknak, akik most ismerkednek a HACCP-vel, élelmiszerbiztonsággal, szeretnének naprakész információkat jogszabályokkal, jelöléssel kapcsolatban. A HACCP csoport tagjainak, ill. a HACCP rendszert működtető dolgozók számára egyaránt ajánlott.
Előfeltételek
Élelmiszeripari ismeretek és gyakorlat előny.
Tematika
I., Élelmiszeripari jogszabályok
• Hogyan keressük ki a vonatkozó jogszabályokat?
• EU-n kívüli országok elvárásai
• Mikrobiológiai jogszabályok
• Jelölés
• Állítások a terméken
• Gyakorlat: Jelölés ellenőrzés közösen
• Kvíz a megszerzett ismeretekből
II., Élelmiszeripari mikrobiológiai alapismeretek
• Élelmiszeriparban gyakran előforduló mikrobák, vírusok, toxinok
• Morfológia
• Hogyan szennyeződhet a termék?
• Optimális növekedési paraméterek
• Hogyan lehet megelőzni a szennyeződést?
• Gyakorlat: HACCP veszélyelemzés készítés
• Kvíz a megszerzett ismeretekből
III., Élelmiszervédelem, élelmiszercsalás a HACCP-ben?
• Definíciók, tipikus félreértések
• Sebezhetőségi értékelés készítése
• Enyhítési terv készítése
• Gyakorlat: Sebezhetőségi értékelés készítése
• Gyakorlat: Enyhítési terv készítése
A résztvevők értékelése
A résztvevők teljesítményének folyamatos értékelése elméleti és gyakorlati szempontok alapján. A tanfolyamon vizsga nincs.
Időtartam
1 napos tanfolyam
Ár: 45 000 Ft + Áfa/fő
Nyílt képzési időpontok: június 21., szeptember 20., november 22.
Gyakorlati tudnivalók: TANFOLYAM NAPTÁR és ONLINE JELENTKEZÉSI LAP