IFS Food v8 és BRC Food v9 kombinált belső auditor tanfolyam

Célok
Az áruházláncok élelmiszer-beszállítói számára kötelező szabványok nemcsak a nagy élelmiszerláncok számára hasznosak. Ezen rendszerek alkalmazása a beszállító cég számára is előnyös, hiszen hatékonyabbá válik a termelés, a hibák elkerülésével csökkenthetők a költségek, és a biztonságos termék hosszútávon vevői bizalmat épít.
A tanfolyam megismerteti a résztvevőket a szabvány értelmezésével, annak előnyeivel és felkészíti őket az IFS Food vagy BRC Food szerinti belső auditálásra. 

Kinek ajánljuk?
Elsősorban minőségügyi és élelmiszerbiztonsági területen dolgozó szakemberek, valamint az élelmiszerbiztonság-irányítási rendszerek kialakításával foglalkozó, illetve azok alkalmazásában közreműködő munkatársak számára.

Előfeltételek
A HACCP szabvány legalább alapszintű ismerete elősegíti a kurzus hatékony elvégzését.

Tematika
•    Az élelmiszerbiztonság-irányítási rendszer alapkoncepciója
•    Az ISO 22000 és IFS Food /BRC Food szabványok alapkövetelményei
    Kapcsolódás más szabványokhoz (ISO 9001:2015, HACCP)
•    Az auditor szerepe és felelőssége
•    Az audit elve és gyakorlata, auditálási technikák
•    Egy belső audit fázisai: tervezés, végrehajtás, jelentés, feljegyzés, követés, zárás
•    Nemmegfelelőség és észrevétel megfogalmazása
•    Hatékony jelentés készítése és prezentálása
•    Gyakorlatok

A résztvevők értékelése
A résztvevők teljesítményének folyamatos értékelése elméleti és gyakorlati szempontok alapján. A tanfolyam írásbeli vizsgával zárul.

Időtartam
3 napos tanfolyam

Gyakorlati tudnivalók: TANFOLYAM NAPTÁR és JELENTKEZÉSI LAP