Food Loss and Waste Világnap

News

Szeptember 29. Food Loss and Waste Világnap

2024. 09. 23

Az Európai Unióban (EU) évente 87,6 millió tonna élelmiszer-veszteség és -hulladék keletkezik, aminek közel a fele az ellátási láncból - feldolgozóiparból, vendéglátásból, kereskedelemből – származik.

Az EU keretirányelvében (2008/98/EC) kötelezte a tagországokat az élelmiszer-hulladékok monitorozására és jelentésére, miközben az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Közgyűlése 2030-ra az élelmiszer-pazarlás és -veszteség jelentős csökkentését vállalta kereskedelmi és fogyasztási szinteken, valamint a termelési és ellátási láncokban.

A Bureau Veritas által kialakított Food Waste Management rendszer célja egy olyan megközelítés alkalmazása, amellyel az élelmiszer-veszteség és -pazarlás hatékonyan csökkenthető. A szabvány követelményei alapján auditokat és nem akkreditált tanúsítást kínálunk az érintett piaci szereplők számára.

Food waste management tanúsításért kattintson ide!