Az Európai Unióban (EU) évente 87,6 millió tonna élelmiszer-veszteség és -hulladék keletkezik, aminek közel a fele az ellátási láncból - feldolgozóiparból, vendéglátásból, kereskedelemből – származik.
Az EU keretirányelvében (2008/98/EC) kötelezte a tagországokat az élelmiszer-hulladékok monitorozására és jelentésére, miközben az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Közgyűlése 2030-ra az élelmiszer-pazarlás és -veszteség jelentős csökkentését vállalta kereskedelmi és fogyasztási szinteken, valamint a termelési és ellátási láncokban.
A Bureau Veritas által kialakított Food Waste Management rendszer célja egy olyan megközelítés alkalmazása, amellyel az élelmiszer-veszteség és -pazarlás hatékonyan csökkenthető. A szabvány követelményei alapján auditokat és nem akkreditált tanúsítást kínálunk az érintett piaci szereplők számára.
Food waste management tanúsításért kattintson ide!