food safety day 2022

News

Mit jelent az Élelmiszerbiztonság Világnapja?

2022. 06. 8

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) meghirdette a 2022-es Élelmiszerbiztonság Világnapja témakörét, mely a “Biztonságosabb élelmiszer, jobb egészség” címet kapta, ezzel egyidőben elindította globális kampányát, ezzel ösztönözve a részvételt.

A kampány hangsúlyozza az élelmiszer-rendszerek átalakításának szükségességét, hogy fenntartható módon előzhessék meg a legtöbb élelmiszer-eredetű betegséget. Az élelmiszeripari döntéshozókat, vállalkozásokat és befektetőket arra kérik, hogy fejlesszék tovább tevékenységeiket a biztonságos élelmiszerek fenntartható termelésének és fogyasztásának növelése érdekében, valamint az egészségügyi eredmények javítása érdekében.

Az élelmiszer eredetű betegségek világszerte évente 10 emberből 1-et érintenek. Több mint 200 féle ilyen típusú betegség létezik – egyesek enyhék, míg mások halálosak is lehetnek. E számok csökkentésére való törekvés egyértelmű az élelmiszeripar számára: meg kell felelni a nemzetközi élelmiszer-biztonsági szabványoknak, és be kell vonni az alkalmazottakat, beszállítókat, valamint a többi érdekelt felet az élelmiszer-biztonsági kultúra fejlesztésébe.

A Bureau Veritas aktívan részt vesz mindebben, célul tűzve ki, hogy a teljes élelmiszer-értékláncon keresztül támogassa az iparág lehető legtöbb szereplőjét. Világszerte több mint ezer élelmiszer-biztonsági szakértő segítségével tesztelési, ellenőrzési és tanúsítási szolgáltatásokat végezve hozzájárulunk az élelmiszer-biztonság fenntartásához és fejlesztéséhez.