Csatlakozzanak az új élelmiszerbiztonsági irányítási rendszert (ÉBIR) alkalmazókhoz, hogy felkészültek legyenek a folyamatosan változó kockázatokkal szemben. Ennek a szabványnak az alkalmazása biztosítja az élelmiszer eredetű veszélyek azonosítását, megelőzését és megszüntetését, a termelési helytől a fogyasztási pontig.
A növekvő fogyasztói igények világában az élelmiszer termelés biztonsága és fenntarthatósága mellett, és az ellátási lánc átláthatósága szempontjából elengedhetetlen, hogy a vállalatok folyamatosan fenntartsák saját ÉBIR rendszerüket.
Melyek a fő különbségek az ISO 22000: 2005 és az ISO 22000: 2018 szabvány között?
- A 2018-as szabvány változat szorosabban kapcsolódik a HACCP-szabályzat elveihez, és kiegészíti azt egy új, szervezett kockázati megközelítéssel
- Az ISO 22000: 2018 szabvány olyan struktúrát alkalmaz (HSL), mely integrálja a szervezet élelmiszerbiztonsági irányítási rendszerét más ISO szabványokhoz
- Bevezet egy kétlépcsős PDCA rendszert
Az új szabványra való áttérés határideje 2021 június. Az ISO 22000:2018 visszavonja és helyettesíti az ISO 22000:2005-öt, így a 2005-ös szabvány szerint tanúsított szervezeteknek a kiadástól számítva három év áll rendelkezésére az új változatra való áttéréshez.
Az új ISO 22000: 2018 szabvánnyal kapcsolatosan már elérhetők tréningjeink! Szeretettel várjuk a jelentkezőket!