konferencia

News

Ilyen volt a Bureau Veritas Fenntarthatósági Konferencia 

2024. 06. 10

Május 30-án került megrendezésre a 2024-es Bureau Veritas Fenntarthatósági Konferencia. A nagyszabású rendezvénünknek ezúttal is a Park Inn by Radisson Hotel adott otthont, ahol több mint 120 érdeklődőt láttunk vendégül. 

Az érdeklődők először a Bureau Veritas Délnyugat-Európai fenntarthatósági vezetője, Victoria Moon köszöntőjét hallhatták, ezt pedig színvonalasabbnál színvonalasabb előadások követték. Ifj. Chikán Attila szakmai partnerünket, a BCSDH-t képviselve az ESG-ről és a fenntarthatósági trendekről beszélt, miközben felhívta a figyelmet a környezeti kockázatokra. 

Az Energiaügyi Minisztérium klímaügyekért és klímadiplomáciáért felelős utazó nagykövete, Dr. Botos Barbara előadásának hála megismerhettük a globális és európai trendeket a megújuló energiaforrások területén és a klímacsúcsról is sokat megtudhattunk. Molnár Csaba Gábor, az SZTFH ESG igazgatója az ESG törvény részleteibe kalauzolta el az érdeklődőket, ezt követően pedig Kim Donát, a Magyar Nemzeti Bank fenntartható pénzügyek főosztályának osztályvezetője a zöldrefestés különböző típusait mutatta be. 

A rövid kávészünet után a WWF elnöke, Sipos Katalin nyitotta meg a következő blokkot, témája a felelős vízgazdálkodás és a lokális vízbázisok fontossága volt. Az MVÜK fenntarthatósági vezetője, Fertetics Mandy a beszállítói láncok fenntarthatóságáról és az ESG átvilágításról tartott előadásából az is kiderült, mely globális vállalatok kerültek bajba gyermekmunka miatt. 

Ezt követően a Bureau Veritas munkatársai foglalták el a színpadot, a tanúsítási és képzési üzletágvezetője Pápay Nándor a Clarity névre keresztelt platformot mutatta be, miután kicsit megmozgatta a résztvevőket. Serester Andrea, az ipari szolgáltatások üzletágának vezetője az új energiahordozókról tartott előadást. 

Az ebédszünet előtt Mérő Tamás, a MOL hidrogén értéklánc program managere a MOL fenntarthatósági intézkedéseibe és hidrogénstratégiájába engedett betekintést. 

A délutáni program az MVM Partner zrt. környezetvédelmitermék-kereskedelmi menedzsere, Baranyay Dávid előadásával kezdődött, amelyben a zöld energiavásárlást és a származási garanciát ismerhettük meg jobban. Szabó Szilvia, a MOHU EPR vezetője az idén bevezetett új italcsomagolás visszaváltó rendszert (DRS) mutatta be. 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jégkármérséklő rendszerének üzemeltetési igazgatója, Kocsis Áron a szélsőséges időjárásról és a jégkármérséklő rendszerről tartott előadást, az őt követő Démétér Biosystems Kft. ügyvezető igazgatója, Diriczi Zsombor pedig a Blacksoil programot mutatta be, előadásából kiderült, hogy lehet pluszjövedelemre szert tenni a regeneratív gazdálkodással.

A Yettel Magyarország kommunikációs és ESG igazgatója, Mészáros Attila előadásának fókuszában a mobiltechnológia és a fenntartható jövő állt, megtudhattuk hogyan lesz az ESG az üzleti siker alappillére. A programot a Bureau Veritas fenntarthatósági üzletfejlesztési igazgatója, Kelemen Viktor zárta, aki miután összegezte a nap folyamán elhangzottakat, bemutatta milyen vállalatirányítást támogató állnak rendelkezésre az ESG kihívásra. 

A kiváló előadások mellett több kiállító is emelte a konferenciánk fényét, a BYD jóvoltából egy elektromos autót is megtekinthettek az érdeklődők, a leglelkesebbek pedig tesztvezetésre is feliratkozhattak. A szünetekben a 10 millió fa alapítvány és a BlackSoil kiállításait látogathatták meg a vendégek. 

Az előadók és a kiállítók is hozzájárultak ahhoz, hogy a Bureau Veritas Fenntarthatósági Konferenciára látogatók hasznos tapasztalatokkal és ismeretekkel gazdagodjanak, valamint naprakészek legyenek a fenntarthatóság legfontosabb témáiban. 

A Bureau Veritas számára a fenntarthatóság nem csak kiemelten fontos, de ez áll új vállalati stratégiánk, a tavasszal bemutatott LEAP | 28 középpontjában is, így különösen nagy öröm, hogy ilyen színvonalas konferencia keretein belül kerülhettünk még közelebb a témához. 

A fenntarthatóság természetesen szolgáltatásaink között is megjelenik, erről itt tájékozódhat bővebben. 

Amennyiben szeretne információkat kapni vállalatunk további rendezvényeiről, képzéseiről és új szolgáltatásairól, iratkozzon fel hírlevelünkre

Bureau Veritas Fenntarthatósági Konferencia
Bureau Veritas Fenntarthatósági Konferencia
Bureau Veritas Fenntarthatósági Konferencia
Bureau Veritas Fenntarthatósági Konferencia
Bureau Veritas Fenntarthatósági Konferencia