Az IFS Food szabvány legújabb, 7. verzióját 2020. október 6-án tették közzé. A megjelenést követően a cégek az átállási időszakban kényelmesen felkészülhetnek a módosított követelményeknek való megfelelésre.
Az IFS Food szabvány megfogalmazta az új verzió fő céljait, melyek a következők:
- Felhasználóbarátabb szabvány az ipari szereplőknek,
- könnyebb érthetőség, több pontban világosabb megfogalmazás a szabványban,
- kevesebb dokumentáció, mellyel kapcsolatban számos követelményt eltávolítottak vagy összevontak,
- a jövőben nagyobb fókusz a termelési területekre,
- változik a felépítés, részletesebben taglalja a tanúsítási folyamatot,
- a felülvizsgált új verziót úgy tervezték, hogy megfeleljen a legfrissebb GFSI benchmarking kritériumoknak.
A tervezet alapján az IFS Food 7-es verziója 13 új követelményt tartalmaz. A szabvány az élelmiszerbiztonsági kultúra bevezetésére összpontosít, mely a szervezeteken belül ösztönözi az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos értékek és magatartás elmélyítését.
A 2020-as októberi megjelenést követően várhatóan 2021. március 1-jétől lesz lehetőség az IFS Food v7 auditok elvégzésére, 2021. július 1-jétől pedig már csak az IFS Food 7. verziója szerinti auditok engedélyezettek.
IFS Food v7 szabványváltozással kapcsolatban keressenek bennünket, hogy szakértő kollégáinkkal és felkészítő tanfolyamainkkal hozzájárulhassunk a sikeres adaptációhoz.
Tanfolyamokkal kapcsolatban kérjük, érdeklődjenek az alábbi elérhetőségek egyikén:
Szalai Kinga- Training & marketing operations manager
Email cím: kinga.szalai@bureauveritas.com
Mobil telefonszám: +36 20 406 04 86