Karbon

KARBONLÁBNYOM 

Az éghajlatváltozás korunk egyik meghatározó problémája. A kormányok, vállalatok és az egyének keresik a módját, hogy csökkentsék a környezetre gyakorolt hatásukat. A vállalatok egyre gyakrabban tűznek ki szén-dioxid-semleges célokat, hogy hozzájárulnak a globális hőmérséklet-emelkedés korlátozásához. 

A Bureau Veritas segíti a vállalatokat energiafogyasztásuk kezelésében és karbonlábnyomuk minimalizálásában. A BV auditokat és független tanúsítást biztosít, hogy a vállalatok is hozzájárulhassanak egy zöldebb jövő megteremtéséhez.

Karbonlábnyom szolgáltatásaink:

ISO 14064

Az ISO 14064 az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátására és eltávolítására vonatkozó útmutatást tartalmaz. Az üvegházhatású gázok kimutatásának megtervezésétől a hitelesítéséig mindent lefed. Az ISO 14064 hitelesítésekkel kapcsolatban széleskörű tapasztalattal rendelkezünk. A hitelesítés lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy a nyilvános jelentéstétel révén bizonyítsák a karbonlábnyom-számításaik és méréseik megbízhatóságát.

ISO 14067

Azon vállalatok számára, amelyek igazolni kívánják egy termék vagy szolgáltatás környezeti hatását, az ISO 14067 szabvány iránymutatást nyújt a karbonlábnyom kiszámításához egész életciklusuk során. Az ISO 14067 hitelesítésünkkel igazolhatja, hogy a meghatározott terméke vagy szolgáltatása mennyi üvegház hatású gáz kibocsájtással jár. Segítségünkkel a fogyasztók felelős döntéseket hozhatnak vásárlásaikkal kapcsolatban.

EU ETS

Az EU ETS (European Emission Trading System) egy karbon kibocsátás kereskedelmi rendszer, ami a szén-dioxid kibocsátás csökkentését tűzte ki célul. Ez egy kötelező jelentéstétel a nagy kibocsátóknak, ami meghatározza, hogy mennyi a maximálisan kibocsájtható CO2 mennyiség. Az EU ETS hitelesítési szolgáltatásunk során, mint független harmadik fél, ellenőrizzük, hogy a tervnek megfelelően készítették el az éves jelentésüket.

SZERETNE TÖBBET MEGTUDNI?

Lépjen velünk kapcsolatba!

SERESTER Andrea
Ipari szolgáltatások üzletágvezető
E-mail: andrea.serester@bureauveritas.com
Tel.: +36 20 268 9132
Írjon nekünk közvetlenül!