ISO 22000 belső auditor tanfolyam

Célok
A résztvevők esetpéldákon, csoportmunkákon keresztül sajátítják el az élelmiszerbiztonság- irányítási szabvány szerinti hatékony belső auditálásának folyamatát. A tanfolyam átfogó ismereteket nyújt a rendszer elméleti koncepciójától az audit gyakorlati oldaláig, az élelmiszeripar minden területére alkalmazhatóan.

Kinek ajánljuk?
Elsősorban minőségügyi és élelmiszerbiztonsági területen dolgozó szakemberek, valamint az élelmiszerbiztonság- irányítási rendszerek kialakításával foglalkozó, illetve azok alkalmazásában közreműködő munkatársak számára.

Előfeltételek
A HACCP szabvány legalább alapszintű ismerete elősegíti a kurzus hatékony elvégzését.

Tematika

  • Az élelmiszerbiztonság-irányítási rendszer alapkoncepciója
  • Az ISO 22000 szabvány alapkövetelményei
  • Kapcsolódás más szabványokhoz (ISO 9001, HACCP)
  • Az auditor szerepe és felelőssége
  • Az audit elve és gyakorlata, auditálási technikák
  • Egy belső audit fázisai: tervezés, végrehajtás, jelentés, feljegyzés, követés, zárás
  • Nemmegfelelőség és észrevétel megfogalmazása
  • Hatékony jelentés készítése és prezentálása
  • Gyakorlatok, esettanulmányok

A résztvevők értékelése
A résztvevők folyamatos értékelése a gyakorlatokban mutatott részvételük alapján. A tanfolyam 1,5 órás írásbeli vizsgával zárul.

Időtartam
2 napos tanfolyam

Ár: 58 900 HUF+ÁFA/fő