Globe

News

CIRCULAR+ 

Hatékony módszer a vállalati fenntarthatóságért

2020. 02. 5

 

A Bureau Veritas Group 2019-ben kifejlesztett és bevezetett egy új módszert, a CIRCULAR + -t, mely átfogó szolgáltatási csomagon alapulva elősegíti a vállalatok körkörös üzleti modellre való áttérését.

A fenntarthatóságért folytatott küzdelem már rég fordulóponthoz ért, a kormányok és vállalkozások arra törekednek, hogy megőrizzék szűkös erőforrásaikat, küzdve az éghajlatváltozás és környezetszennyezés ellen. A környezeti hatások kezelésére összpontosítanak, de mindezen túlmutatnak a jövőbeli szabályozási követelmények és az ügyfelek elvárásainak való teljes körű megfelelés. Mindannyian egy körforgásos gazdasági modell felé haladunk tehát, egy olyan üzleti modell felé, amelyben az erőforrásokat folyamatosan újrafelhasználják és újrahasznosítják.

"Az elmúlt években kitörő mértékben növekedett a tudatosság az éghajlatváltozás által okozott veszélyek csökkentése érdekében, a kormányok és vállalatok egyre inkább az energiafelhasználás, az erőforrás-fogyasztás és a hulladékkeletkezés csökkentésére koncentrálnak termékeik vagy szolgáltatásaik életciklusa folyamán." - mondta Sébastien Fox, a Bureau Veritas Group Tanúsítási üzletágának alelnöke.

Sokan fordultak már közülük a körkörös üzleti modell felé, hogy megértsék és optimalizálják a természeti erőforrások, például a fa, fémek és ásványi anyagok felhasználását. A körkörös gazdasági modell azonban megköveteli a vállalkozásoktól, hogy újragondolják meglévő lineáris üzleti modelljeiket, amelyek a termelés és a fogyasztás minden szakaszában hulladékot generálnak. Kihívást jelenthet tehát ennek a módszernek az elfogadása, különösen a hagyományos iparágak nagyvállalatai számára.

A Bureau Veritas Certification, mint a környezetvédelmi és fenntarthatósági tanúsítások globális piacvezetője, mindenféle méretű szervezetet támogat fenntarthatósági tanúsító, ellenőrző és képzési szolgáltatásaival. A miénk egy erőteljes, testre szabható, szabványokon alapuló megközelítés, amely minden vállalkozásnál működik, és mind a munkavállalók, mind az ügyfelek tudatosan részt vesznek benne.

Az Bureau Veritas CIRCULAR + szolgáltatása világszerte gyakorlati keretet nyújt a szervezeteknek folyamataik lépésről lépésre történő átgondolásában.

Circular plus logo

„A CIRCULAR + egy holisztikus megközelítés, amely folyamat-ellenőrzési és irányítási rendszer szolgáltatásokat kínál, hogy segítse a szervezeteket mind környezeti, mind társadalmi hatásaik kezelésében. Tanúsítási szolgáltatásaink lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy az egyedi folyamatokat és a teljes üzleti modelleket testre szabottan kezeljék, feltárva az ellátási lánc hibáit, javítva az átláthatóságot. Ezek az ellenőrzések lehetőséget teremtenek a hibák azonosítására, hatékonysági jelentések készítésére és a célok nyomon követésére ”- tette hozzá Sébastien Fox.

A környezetirányítási rendszerekre vonatkozó ISO 14001: 2015 szabvány központi szerepet játszik a CIRCULAR + megközelítésben; ösztönzi a termékek és szolgáltatások életciklus-szemléletét, és keretet biztosít a hatások kezelésére.

Az Bureau Veritas Certification emellett az ISO 50001 szabvány szerinti tanúsítással és kapcsolódó képzésekkel támogatja ügyfeleit a hatékonyabb energiagazdálkodásban. Az alapanyagokkal kapcsolatos kockázatokat célzott rendszerek révén kezelik, például a faalapú termékek esetében FSC® és PEFC ™ tanúsítással.

A vállalatok napjainkban számos társadalmi problémával is szembesülnek, a legfontosabbak az egészségvédelem és biztonság, az etikus magatartás- és gyakorlatok alkalmazása az ellátási láncban. Az Bureau Veritas Certification ezeken a területeken akkreditált tanúsítást kínál az ISO 45001: 2018 szabványra, etikai kereskedelemi ellenőrzéseket végez, és társadalmi elszámoltathatósági igazolást ad ki.


 

CIRCULAR + -szal kapcsolatos további információkért kérjük, keresse kollégáinkat az alábbi e-mail címen: certificate.contact@bureauveritas.com