plants

News

Környezettudatos Bureau Veritas iroda vol 2

2019. 11. 14

2018 év végén írt cikkünket folytatva nagy örömmel számolunk be budapesti irodánk zöldebbé tételének következő fázisáról. A környezettudatos működést céges szinten magunkévá téve, újabb lépéseket tettünk munkahelyi környezetünk fenntarthatóbb működéséért.

A modern, megfelelő szigeteléssel rendelkező, energia hatékony fan-coil hűtő- fűtő berendezéseket működtető irodaházzal, a hatékony téroptimalizációval és a szelektív hulladékgyűjtéssel már jelentősen csökkentettük irodánk ökológiai lábnyomát.

Azóta, szinte minden helyiségünkbe zöld és virágos növények kerültek, melyek nemcsak esztétikailag nyújtanak otthonosabb érzést, de tisztábbá, egészségesebbé teszik a sokszor száraz és poros irodai levegőt. A növények kiválóan kötik meg a port és oxigént bocsátanak a levegőbe, így szmogos, városi környezetben és az elektronikai készülékekkel teli irodákban különösen nagy hasznukat vehetjük. Nem csak ablakpárkányokon érdemes őket tartani, hanem a megfelelő fény-, víz- és tápanyagigényt figyelembe véve kerülhetnek az iroda szinte minden szegletébe. Egy zöldebb környezet inspirálja a dolgozókat, akik mindemellett nyugodtabban tudnak dolgozni.

A hulladékgyűjtésben fontosnak tartjuk a keletkező veszélyes hulladékok gyűjtését, így egy külön tárolóban gyűjtjük a használt elemeket, töltőket, kábeleket, melyet rendszeresen elviszünk egy erre alkalmas, irodaházon kívüli gyűjtő pontba, ahonnan tovább szállítva megfelelő módon megsemmisítik, vagy újrahasznosítják őket. Szerencsére már rengeteg helyen találunk ilyen gyűjtőpontot, nem kell messzire mennünk értük.

Irodánk a műanyag palackok felhasználását is nullára csökkentette, hiszen a korábban használt műanyag ásványvizes palackok helyett új, vízhálózatra kötött víztisztítóval ellátott vízautomata rendszert használunk. Üvegpoharakkal, csészékkel, vagy épp újra felhasználható kulacsokkal könnyedén használható. Emellett hideg, forró vagy akár buborékos vizet is ihatnak kollégáink.

Környezetünk kímélése érdekében további ötleteken törjük a fejünket, hogyan lehetne még több lépést tenni a fenntarthatóbb irodai környezet kialakításáért.

Bízunk abban, hogy minél több ügyfelünk követi példánkat!