Agro 01

News

Kerek évforduló: 10 éves a Bureau Veritas Magyarország Kft. AGRO üzletága

2018. 03. 6

A Bureau Veritas Magyarország tavaly ünnepelte megalapításának 25. évfordulóját, idén pedig ismét egy kerek évfordulónak örülhetünk.

Büszkék vagyunk rá, hogy cégünk Mezőgazdasági Szolgáltatások üzletága 2018 tavaszán immáron egy évtizedes múltra tekint vissza. 2008 évi indulása óta sok örömet és kihívást éltünk meg, de az elhivatottságnak, szakértelemnek és ügyfélközpontú szemléletünknek köszönhetően mára a piac egyik legmeghatározóbb, független minősítő és tanúsító szervezete vagyunk.

Mezőgazdasági szolgáltatásainkra az igény folyamatosan növekszik. Közülük a legnagyobb volument a mezőgazdasági termény raktári ellenőrzések, kamionos, vagonos és uszályos ki- és berakodás ellenőrzések, laboratóriumi vizsgálatok képezik, de egyre bővül a GMP+ és ISCC tanúsítás is. Ezen túl a piaci igényeknek és elvárásoknak megfelelve Donau Soya és VLOG szabványok szerinti tanúsítást is végzünk.

2017-ben közel 6 millió tonna mezőgazdasági terményt ellenőrizünk, és több mint 6 ezer termény minta laboratóriumi analízist végeztük el.

Az Agro üzletágunkban jelenleg 8 fő koordinálja a munkát az irodából, további 4 fő régióvezető és 80 ellenőr. A gyulai laborban 59 fő dolgozik 1 100 m2-en.

Köszönetet mondunk Ügyfeleinknek, akik az elmúlt 10 évben mellettünk álltak, és hozzájárultak a közös sikerek eléréséhez. Bízunk benne, hogy töretlen elkötelezettségünkkel a jövőben is együtt növekedünk majd!

A jövőben is állunk rendelkezésükre!

Interjú Azari Péterrel, a Bureau Veritas Magyarország Kft AGRO üzletág vezetőjével, 2018.02.27

Hogy látja az elmúlt 10 évet? Mik voltak a legfontosabb mérföldkövek az Agro üzletág életében?

2008-ban Dr. Hege Ottó vezetésével indítottuk be az üzletágat, korábban mi is az ő szárnyai alatt nőttünk fel és tanultuk a szakmát. Az első megpróbáltatás éppen erre az időre esett, hiszen 2008 végén a gazdasági válság minket is érintett, de nem adtuk fel, tudtuk, hogy a munkába fektetett energia meg fog térülni.

Az eredmények jöttek is, évről évre egyre több ügyfelünk lett és a piacon betöltött szerepünk is meghatározóvá vált. 2010- ben, egy korábban az országban szinte ismeretlen ellenséggel kerültünk szembe. A búzában megjelent a DON toxin, majd 2012-ben a kukoricában az Aflatoxin, mely mindenki számára nagy kihívás volt, de ezt az akadályt is sikeresen vettük.

Hogyan vált ennyire sikeressé a magyar Bureau Veritas-on belül ez az üzletág?

Az "öreg hölgy", azaz a Bureau Veritas 1828 óta működik, 140 országban van jelen és kínál ügyfeleinek számos szolgáltatást, a helyi igényekhez alkalmazkodva. Mivel Magyarország mezőgazdasági termelése jelentős, így nagy az igény a gabonák minőségének ellenőrzésére. Szakmai tapasztalatunk, ügyfélközpontú gondolkodásunk és nemzetközi hálózatunk volt a kulcs céljaink elérésében.

Mik a legnépszerűbb szolgáltatások ügyfeleik körében?

A betakarítást követően, a raktári mintavételek és analízisek a legnépszerűbbek. Itt dől el például a búzáról, hogy javító vagy csak takarmány búzaként lehet-e értékesíteni, illetve a kereskedelmi szerződésekben lefektetett paramétereknek megfelel-e, melynek az általunk kiállított tanúsítvány az alapja.

Emellett a rakodásellenőrzés is népszerű szolgáltatás, hiszen ügyfeleinknek fontos, hogy a szállítmányokat biztonságban tudják, és amit megvásároltak az ugyanolyan jó minőségben érkezzen meg a célállomásra, mint ahogyan elindult. Sok esetben szükséges egy független szervezettől származó tanúsítvány, ami igazolja a szállítmány minőségét és vagy mennyiségét, mint elszámolási okmány.

Mik a legfontosabb tervek és projektek 2018-ra és a következő évekre?

Ahogyan említettem, a világ folyamatosan változik, így mi is folyamatosan fejlődünk és fejlesztünk. A Bureau Veritas elkötelezett az új technológiák mindennapi használatában azért, hogy ügyfeleink még gyorsabban jussanak megbízható információhoz. Jelenleg folyamatban van egy ellenőr portál fejlesztés a saját, általunk korábban fejlesztett szoftverhez kapcsolódóan. További terveink között szerepel egy ügyfélportál fejlesztése, ahol az ügyfelek folyamatosan nyomon tudják követni megrendeléseiket, szállításaikat és az ehhez kacsolódó összes dokumentumot, fényképeket.