Office

News

Környezettudatos Bureau Veritas iroda

2018. 10. 16

Napjainkban a környezettudatos működés céges szinten már nemzetközi és hazai elvárás, a zöld iroda működtetése a cég vagy szervezet számára jelent elsődleges előnyöket, hiszen csökkenti annak ökológiai lábnyomát, egészségesebb munkakörülményeket teremt, és nem utolsósorban gazdasági megtakarításokat eredményezhet. A Bureau Veritas budapesti irodája is igyekszik zöld üzemmódban működni, az alábbi lépéseket tesszük meg, hogy mi is hozzájáruljunk a környezettudatos működéshez.

Az első, a modern irodaépület megválasztása, mely megfelelő szigeteléssel rendelkezik és energiahatékony berendezéseket, fényforrásokat alkalmaz. A nálunk működő fan-coil rendszerek pedig kifejezetten energiatakarékos hűtő-fűtő berendezések.

A második lépés a téroptimalizáció, mely azt jelenti, hogy a munkahely egy adott szervezetre szabott. Ezzel nemcsak bérelt teret spórolhatunk (egyúttal energiát és bérleti díjat is), hanem a szervezet hatékonyságát is növeljük, mivel a tér munkafeladat- specifikusan került kialakításra, így hatékonyabbá válik a munkavégzés és az információáramlás.

Az irodai munka során nagy mennyiségben felhalmozódó papírt kerüljük, fölöslegesen nem nyomtatunk ki dokumentumokat, inkább elektronikus úton tároljuk, küldjük őket. Ha mégis kénytelenek vagyunk nyomtatni, azt újrahasznosított papírra tesszük, 2 oldalasan, helytakarékosan, fekete- fehér nyomtatási beállítással. A hulladékok gyűjtése (mint például műanyag palackok, papír hulladék, használt kávékapszulák..stb) szelektív hulladékgyűjtőkbe kerülnek.

A közlekedési mód megválasztása az irodába érkezéshez és távozáshoz is nagyon fontos. Irodánk öltöző és zuhanyzó kialakításával támogatja a kollégákat, hogy többet használjanak kerékpárt (mely testmozgásnak is kiváló) és ha lehet, ne autót vagy tömegközlekedési eszközt nap, mint nap.

Az ergonomikus, jó minőségű  irodabútorok vásárlása nem csak a hosszan tartó használatot biztosítja, hanem a dolgozók egészségét is óvja. Könnyen állítható ülésmagasságuk, háttámlájuk, karfamagasságuk van, illetve könnyedén gurulnak. Így minden dolgozó saját testmagasságának, kényelmének megfelelően állíthatja be őket.

Ezzel a néhány lépéssel máris sokat tettünk az energiahatékony, környezetbarát irodai élet megteremtéséért, melyre bátortjuk ügyfeleinket is!