meal

News

BRC Food 8. kiadás, új szabvány verzió megjelenés az élelmiszerbiztonság területén

2019. 03. 1

A BRC Global Standard for Food Safety, az élelmiszer előállítók, feldolgozók és raktározók által teljesítendő követelmények szabványa.

A BRC Global Standards egy vezető fogyasztóvédelmi szervezet, amelyet több mint 28 000 tanúsított beszállító használ, több mint 130 országban, az akkreditált tanúsító szervezetek globális hálózatán keresztül kiadott tanúsítvánnyal. A BRC globális szabványai garantálják a minőségi, biztonsági és működési kritériumok egységesítését, és biztosítják, hogy a gyártók teljesítsék jogi kötelezettségeiket, valamint biztosítják a végső fogyasztó védelmét. A BRC globális szabványai ma már a vezető kiskereskedőknek, gyártó- és élelmiszer-szolgáltatási szervezeteknek alapvető követelmények.

A 7. kiadást felváltva az új BRC Food 8. verzióját 2018 augusztusában publikálták és 2019.02.01-től lépett érvénybe. A vállalkozások innentől kezdve már az új verzió szerint dolgozhatnak.

Milyen változásokat tartalmaz a BRC Food 8. kiadása?

Többek között új környezetvédelmi ellenőrzési záradékot és a gyökérokozati elemzési eljárások követelményét is beépítették. A vállalatoknak egy bizalmas bejelentési rendszer bevezetését is meg kell valósítaniuk, mely lehetővé teszi a személyzet számára a termékbiztonsággal, az integritással, a minőséggel és a jogszerűséggel kapcsolatos aggályok bejelentését.

A kiberbiztonságra és az állatok táplálékát gyártó helyek nagyobb tisztaságára is kiemelten összpontosítanak majd.

Egy másik, új terület a globális élelmiszerbiztonsági kezdeményezés (GFSI) globális alkalmazhatóságára és összehasonlító elemzésére vonatkozik.

BRC Food tanúsítással és hozzá kapcsolódó szabványismereti és belső auditor képzésekkel kapcsolatban keressenek bennünket ismert elérhetőségeinken és készüljenek fel az új verzió szerint!