piac es profit

News

Munkaerőhiány konferencia - Bureau Veritas szakmai előadások a Piac és Profit KKV-Akadémián

2019. 03. 20

Ismét lehetőségünk volt szakmai előadással támogatni a hazai KKV-k felkészültségét az üzleti környezet kihívásaival szemben. Kelemen Viktor ügyvezető ezúttal a Munkaerőhiány konferencián beszélt a kritikussá vált munkaerő helyzet kockázatainak csökkentéséről. Kiemelte, hogy napjainkban a vállalatirányításban a tudatosság és a rendszer még fontosabb, mint eddig bármikor.

Az ISO 9001 minőségirányítási rendszer struktúrájára épített, tervezett menedzsment jelentősen tudja csökkenteni a jelenlegi kollégáink elvesztésének, vagy az új kollégák sikertelen integrációjának növekvő kockázatait.

Külön témaként jelentkezett a munkacsoportokon belüli, generációs különbségekből (kommunikáció, viselkedés, elvárások) adódó feszültségek kockázata, mint a felmondások egyik leggyakoribb oka.

Ennek kapcsán bejelentésre került, hogy a Bureau Veritas Magyarország Kft. 2019 májusától egyedülálló felkészítő tréninget indít huszonévesek, tehát a fiatal Y és Z generáció részére, melyben arra tanítjuk meg őket, hogy természetszerű a generációk közötti különbség, és hogy mire számítsanak az X-esek kommunikációját és elvárásait illetően. A tréning során a legfiatalabb és legdinamikusabb korosztály megtanulja, hogyan kezelje a 40 fölötti generációt, mint „típust”, és ezáltal hogyan javítsa a csapaton belüli elfogadottságát, az együttműködést, hatékonyságot és hangulatot.

Ezt a tréninget a csapatvezetőknek és menedzsereknek is a figyelmébe ajánljuk, akik a csapat eredményességét szem előtt tartva „benevezhetik” ifjú kollégáikat.

Szeretettel várunk mindenkit!

Következő P&P konferenciánk:

Június 13. - Energia konferencia

Téma: Az energiahatékonyság, mint rendszer (ISO 50001)