Hódmezővásárhelyi Agrár Kiállítás

Bureau Veritas
6. éve az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon

2023. 04. 24

2023. május 4-5-6-án kerül megrendezésre a XXX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár Hódmezővásárhelyen, a Hód-Mezőgazda Zrt. Aranyág kert 71. szám alatti kiállítási centrumában.

A Bureau Veritas Agro üzletága a III/300-as standon várja az érdeklődőket!

A kiállítás 1994 óta kerül megrendezésre a hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. és a Magyar Állattenyésztők Szövetségének és tagszervezeteinek társszervezésében. Mára nem csak a magyar mezőgazdaság meghatározó szakmai találkozója, hanem európai szinten is kiemelkedő eseménnyé nőtt. 2022-ben 38 ország érdeklődőit látták itt vendégül.

A szakma számára bemutatkozási és kapcsolatépítési lehetőséget nyújt ez a platform. Az állattenyésztés nyolc ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi- díszbaromfi-, és nyúltenyésztők, a halászat, vadászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó takarmányipari és növénytermesztési szakiparágak legkiválóbb képviselői mutatkoznak be itt. A hazai mezőgazdaság teljes spektrumban képviseli magát a kiállításon: a szaporodásbiológiától az állatgyógyászatig, a tartástechnológián át a takarmányozásig minden - az állattenyésztéshez szükséges - szakterület képviselői, a vetőmag előállítók, műtrágya forgalmazók, gépgyártók és gépforgalmazók, a különböző technikák és technológiák képviselői reprezentálnak. A figyelem központjában a nyilvános show-bírálatok és tenyészállat-árverések, őshonos és modern, intenzív hasznosítású, valamint kuriózumnak számító fajták és tenyészállatok mustrája. Az érdeklődőket magas színvonalú kiállítótér, vidékies hangulat, nyugalom és finom falatok várják.

A Bureau Veritas 6. éve képviselteti magát a Hódmezővásárhelyi Gazdanapokon. Azari Péter, Agro-food menedzser, csapatával idén is várja az érdeklődőket a III/300-as kiállítói standon.

Mi változott az elmúlt hét év során az érdeklődőknek nyújtott szolgáltatások terén?

Legfontosabb talán a vadonat új békéscsabai laboratóriumunk, amely tavaly NAH akkreditációt, idén GMP+ B11 regisztrációt szerzett és egyedülálló, széles portfoliót nyújt a mezőgazdasági termények vizsgálatához. Az itt kapott certifikát elengedhetetlen az értékesítéséhez. Az analízis a megrendelő kérése szerint lefedheti a teljeskörű beltartalmi elemzést és speciális vizsgálatokat (mikotoxinok, nehézfémek, peszticidek, GMO, stb.) is.

A tavalyi év aszályos időjárása kedvezett az Aflatoxin-fertőzés kialakulásának. Súlyos következményei miatt a szemes kukorica, kukoricaszilázs, összetett -, kiegészítő - és teljes értékű takarmányok minősítése javasolt értékesítés és feletetés előtt. A békéscsabai laboratóriumba beérkezett minták eredményeit a vonatkozó előírásoknak megfelelően, és akár már másnapra közölni tudjuk elektronikus formában.

Egy másik termék, ami a gazdák segítségére válhat, az Okos Gabonaszonda. Ez egy vezeték nélküli szenzoregység, mely folyamatosan figyeli a gabona állapotát és szükség esetén riaszt. A betárolt termény hőmérséklet- és páratartalom-adatait felhő-alapú rendszerben kezeli, és segítségével időben észlelhetők a káros elváltozások. Alkalmazásával minimalizálható a vegyszeres kezelés és a tárolás/elszállítás is tervezhetőbbé válik.

Találkozzunk Hódmezővásárhelyen!

Hódmezővásárhelyi Gazdanapok