Allergének: tej és eper

Allergén menedzsment tanfolyam

Az allergének felülvizsgálata és kezelésének módszerei az élelmiszergyártásban.

Képzés célja

A képzés célja, hogy bemutassa, hogyan kell megközelíteni, javítani és felülvizsgálni az allergén ellenőrzés és kezelés programját, a legjobb gyakorlat bemutatása a megelőző ellenőrzésére vonatkozóan az élelmiszerbiztonsági szakemberek támogatása érdekében. A résztvevők kézzel fogható tudást szereznek arról, hogy hogyan kell felépíteni egy erős allergén ellenőrzési tervet.

Kinek ajánljuk
Minőségügyi, élelmiszerbiztonsági vezetőknek és munkatársaknak. (Gyártásban/termelésben dolgozó vezetőknek, higiéniai vezetőknek, higiénikusoknak, takarításért felelős vezetőknek és dolgozóknak.)

Előfeltételek
Élelmiszeripari ismeretek és gyakorlat előnyt jelent.

Tematika
-    Mi az élelmiszer allergia? Mik a tünetek?
-    Mik a legfontosabb allergén anyagok és élelmiszerek?
-    Legfontosabb allergén kezelés gyakorlati lépések.
-    Allergén HACCP elemzés, kockázat elemzés.
-    Allergének szabályozása.
-    Gyártás allergén felügyelete.
-    Allergén takarítás és validálási módszerei.
-    Allergén mérés-analitikai technikák.
-    Jogszabályok
-    Jelölés

A résztvevők értékelése
A résztvevők teljesítményének folyamatos értékelése elméleti és gyakorlati szempontok alapján. A tanfolyamon vizsga nincs.

Időtartam 
4 óra

Képzési időpont érdeklődés alapján egyeztethető.
Gyakorlati tudnivalók: 
TANFOLYAM NAPTÁR és ONLINE JELENTKEZÉSI LAP