ISO 22000 TANÚSÍTÁS
Az ISO 22000 élelmiszerbiztonsági irányítási szabvány a teljes élelmiszerláncra vonatkozik, tehát az élelmiszer-előállításban, terjesztésben és a vendéglátásban részt vevők, továbbá a mindezeket eszközökkel ellátó vállalkozások számára is követelményül szolgálhat.
Miért érdemes megszerezni az ISO 22000 tanúsítást?
- Nemzetközileg elfogadott, tanúsítható élelmiszerbiztonság-irányítási rendszer,
- Egyszerre mutatja a vezetési és élelmiszerbiztonsági felkészültséget,
- Országtól és terméktől függetlenül alkalmas minden élelmiszerrel foglalkozó cég számára, legyen akár termelő, gyártó vagy kereskedő.
Miért érdemes a Bureau Veritas-nál tanúsíttatni az ISO 22000 szabvány alkalmazását?
- Nagy tapasztalattal rendelkezünk, az elsők között végeztünk ISO 22000 auditálást Magyarországon magyar nyelvű auditorral.
- Kollégáink részt vettek a szabvány kifejlesztésében és a Bureau Veritas szerezte meg először a globális akkreditációt. Így ügyfeleink egy valóban hiteles szakértő céggel dolgozhatnak együtt.
- A Bureau Veritas az ISO 22000 mellett a többi, ezzel jól integrálható irányítási rendszer tanúsítását is egyszerre, egy ütemben elvégzi, ezzel ügyfeleink időt és költséget takarítanak meg.
- Képzéssel állunk rendelkezésre a szabvány bevezetésével és működtetésével kapcsolatban.
Kapcsolat más szabványokkal
Az ISO 22000 magában foglalja a HACCP élelmiszerbiztonsági szabvány alapelveit, az eddig kidolgozott fontosabb élelmiszer-kiskereskedelmi előírásokat, valamint tartalmazza az ISO 9001 szabvány követelményeinek lényeges elemeit is. Így egyidejűleg ad bizonyosságot a vezetési és élelmiszerbiztonsági felkészültségről, és bevezetése könnyen összehangolható vagy integrálható más irányítási rendszerek követelményeivel is.
Az ISO 22000 az élelmiszeriparra alkalmazott kiegészítője és nem alternatívája az ISO 9001-nek, amely sokkal alaposabban lefedi a szervezetmenedzsment számos területét. Ugyanakkor az ISO 9001 nem foglalkozik az élelmiszerbiztonsággal, ezért is érdemes a két rendszert együtt alkalmazni.